COB-congres 2019

Een complete dag vol ondergronds bouwen, kennis en inspiratie … in de Gaasperdammertunnel! Enerzijds een ‘traditioneel’ COB-congres met een lunch, plenair programma en inhoudelijke subsessies, anderzijds een swingend festival met foodtrucks, lichtkunst en muziek. De afsluitende borrel van het congres is het begin van Metro Movies, het ondergrondse filmweekend van Amsterdam.

Op school bestaat er geen vak ‘ondergronds bouwen’: ondergronds bouwen is een samenspel van disciplines. Verbinden is het toverwoord. Kennis en vaardigheden worden gecombineerd, ervaringen doorgegeven en ideeën samengebracht. Bovendien gaat ondergronds bouwen vaak letterlijk over verbinden. Kabels, leidingen en tunnels zijn als verbindingen essentieel voor onze samenleving.

Ook op 20, 21 en 22 september 2019 is verbinden het toverwoord. Het begint vrijdag overdag met het COB-congres. In de sessies wordt zowel teruggeblikt (opgedane ervaringen) als vooruitgekeken (lopend onderzoek). Metro Movies gaat vrijdagavond verder door techniek te verbinden aan cultuur en de buurt aan de bouwer. Ook de films op zaterdag en zondag leggen de verbinding tussen verleden, heden en toekomst.

Lunch tijdens het COB-congres in de zomer, 2018. (Foto: Vincent Basler)