Kennisarenadag 2024

Net als vorig jaar ontvangen het COB, Mijn Aansluiting en het GPKL belanghebbenden uit de kabels-en-leidingensector graag bij de KNVB-campus in Zeist voor de Kennisarenadag. U kunt zich hier meteen aanmelden

Het programma is nog niet helemaal in kannen en kruiken, maar wat u in elk geval kunt verwachten na een gezellige inlooplunch is een plenaire update van de koers van de Kennisarena. Hoe begon het ook alweer, waar staan we nu en waar gaan we naartoe richting 2030? Vooral horen we graag waar u naartoe wilt. 

Ook lopen we een aantal afgeronde en nieuwe projecten langs, te denken valt aan: 

  • Presentatie van het vernieuwde groeiboek Fabels en feiten. Het groeiboek is aangepast aan de huidige wet- en regelgeving, verrijkt met nieuwe inzichten en ook andere nieuwe en urgente onderwerpen zijn verwerkt. Er wordt nu gewerkt aan een technisch katern voor in het groeiboek. Wist u dat dit het best bekeken groeiboek van het COB is? 
  • De maatregelencatalogus Verduurzaming van de kabels-en-leidingenbranche is opgeleverd. Met welke maatregel kunnen we direct starten? Denk en praat mee.
  • De bibliotheek van de Samenwerkwijzer is up-to-date en in een nieuw jasje gestoken. De documenten zijn beter en breder toepasbaar. Past de nieuwe jas u ook?
  • Er zijn stappen gezet in het proces richting een proefsleuvendatabase. Is het haalbaar om tot een database te komen? Luister en denk mee.
  • Ter aanvulling op het groeiboek Catalogus Bundelingstechnieken wordt er gewerkt aan het katern Bundelingstechnieken in beleid, want hoe zorg je ervoor dat bundelingstechnieken worden meegenomen in beleidsplannen en besluitvorming?
  • Kabels, leidingen en bomen leeft enorm in de branche en daarom is een vervolg op het vooronderzoek uit 2023 een logische stap. Denkt u mee over de invulling?

We sluiten natuurlijk weer af met een borrel. 

Kennisarenadag 2023

Love is in the air! Op Valentijnsdag 2023 is de kabels-en-leidingensector bijeengekomen op de KNVB-campus in Zeist voor de Kennisarenadag. Na een gezamenlijke lunch startte het programma op het hoofdpodium. Hier was aandacht voor de nieuw opgeleverde deliverables, daarnaast werd het eerste exemplaar van het nieuwe Samen-zonder-schadespel getoond, konden aanwezigen live en online hun fabels-en-feitenkennis testen en werd alles over lopende en nieuwe samenwerkingen binnen de Kennisarena verteld. 
>> Lees meer