Tunneldag 2021

Hoewel er alweer hard gewerkt wordt aan en in nieuwe projecten, was het oorspronkelijke tunnelprogramma eind 2020 toch echt klaar. Op 28 januari 2021 wordt daarom de Tunneldag georganiseerd; een dag waarop alle resultaten nog eens op een rij worden gezet én we gelijk vooruitblikken. Ook andere tunnelgerelateerde COB-projecten komen aan bod.

>> Aanmelden

Plenaire uitzending

10.30- ca.12.00 uur

De Tunneldag start met een plenaire uitzending waarin we in vogelvlucht laten zien wat het tunnelprogramma heeft opgeleverd en wat u ermee kunt. Dat gebeurt in de studio van het COB met online participerende gasten en nog veel meer kijkers, maar ook door middel van interviews ter plaatse door onze razende reporters die op pad gaan met het COBusje!

 • Civiel: wat biedt het tunnelprogramma voor tunnelbeheerders en renovatieteams?
  Voor de ontwikkellijn Civiel is in 2020 het programma tot 2030 van start gegaan. Alle deliverables komen samen in de structural health analyse (SHA) die bij meer dan twintig Nederlandse en Vlaamse tunnels uitgevoerd zal worden.
 • Digitaal: hoe gaan de nieuwe onderzoeksprojecten helpen bij digitaliseringsambities?
  Het programma tot 2030 voor de ontwikkellijn Digitaal wordt op 28 januari 2021 gelanceerd. Vijf werkpakketten met elk vier projecten, waar u aan kunt meedoen.
 • Duurzaamheid: welke ontwikkelde instrumenten en kennis dragen bij aan de tunnel van de toekomst?
  In de derde ontwikkellijn van het tunnelprogramma, Waarde, wordt verder gewerkt aan duurzame tunnels. De eerste instrumenten en verkenningen zijn opgeleverd, en er zijn plannen voor om samen met Techniek Nederland concrete invulling te geven aan een depot of hub voor tunneltechnische materialen.
 • En nog meer
  In december is alweer de derde versie van het groeiboek Cybersecurity tunnels gepubliceerd, het project Realisatie naar exploitatie is klaar en er start een nieuw samenwerkingsproject: de RET en het COB gaan de kracht van het netwerk benutten voor de nieuwe oeververbinding in Rotterdam.

Pauze

Tot 12.30 uur

Na de plenaire uitzending kunt u heel makkelijk door alle deliverables en projecten snuffelen. We hebben daarvoor een interactieve overzichtsplaat gemaakt die als toegangspoort voor alles fungeert: ieder onderwerp heeft een kort filmpje met een pitch van 30 seconden, daarachter zitten de deliverables, de link naar de bijbehorende workshop als die er is, een inschrijfplek voor een latere workshop, of nog wat anders. Laat u verrassen.

Parallelsessies

12.30-15.00 uur

Wilt u leren werken met de opgeleverde deliverables? Wilt u van gedachten wisselen met de schrijvers van het programma voor de ontwikkellijn Digitaal? Wilt u luisteren naar een presentatie over de nieuwe inzichten die we hebben opgedaan? In drie rondes van een half uur met ruime pauzes daartussen, kunt u meedoen, meepraten of meeluisteren. De tijd tussendoor is handig om pitches te kijken voor de volgende ronde, uw mail te checken, koffie te halen, etc.

 • Ronde 1: 12.30-13.00 uur
 • Ronde 2: 13.30-14.00 uur
 • Ronde 3: 14.30-15.00 uur

Er wordt nog druk gewerkt aan de invulling, maar u kunt rekenen op tien tot twintig workshops! Een kleine greep uit de onderwerpen:

Netwerkcarrousel

15.00-16.00 uur

U kunt de dag informeel afsluiten in de netwerkcarrousel. Klim aan boord en ga in gesprek met willekeurige deelnemers. Hoe hebben zij de dag ervaren?